https://www.nosalty.hu/recept/legegyszerubb-sajttorta-fehercsokival
alapján:
hozzávalók / 8 adag

2x25 dkg Coop mascarpone
11 dkg cukor
2 db tojás
2x12,5 dkg Győri édes és Tere-Fere keksz
10 dkg vaj
2x10 dkg fehér csokoládé (Lidl)

elkészítés

A sütőt előmelegítjük 175 C fokra. Törjük morzsákra a kekszet. Használhatunk késes darálót.
A vajat egy tálba tesszük, és a mikróban megolvasztjuk. Apránként adjuk hozzá a morzsás kekszet a vajhoz, és összekeverjük.
Kivajazunk, majd sütőpapírral kibélelünk egy kisebb (18-20 cm) kapcsos tortaformát. Vágjunk egy kört az aljára.
Öntsük a kekszes keverék felét az aljára, és kézzel nyomkodjuk le.
A másik felét nyomkodjuk a tortaforma oldalára.
Tegyük a hűtőbe a formát minimum 1 órára. (Na, ez kimaradt) :D
A krémsajtot keverjük el fakanállal, hogy egyenletes legyen, majd adjuk hozzá a cukrot és a tojásokat, ízlés szerint egy kis vaníliaaromát.
(Ne használjunk elektromos mixert, és ne keverjük túl sokáig - ha sok levegő jut a krémbe, megrepedezik sütés után.)
Olvasszuk meg a fehér csokit egy kis tálkában a mikróban (körülményesebbek vízgőz felett a tűzhelyen), és adjuk hozzá a krémsajtos keverék 1/3-át. Öntsük a csokis krémet a kekszre, majd óvatosan csorgassuk, vagy kanalazzuk rá a krém másik felét. Ha nem vagyunk elég türelmesek, a kettő összekeveredhet.
Süssük 50 percig, vagy ameddig a közepe már éppen, hogy nem folyós. Vigyázzunk, a keksz a szélén könnyen megéghet. Tálalás előtt tegyük minimum egy órára hűtőszekrénybe.

sütési hőfok: 175°C
tepsi mérete: 20 cm